opc_loader

Wensenlijst

Brasillian Mustang Black Slate

 

 

Algemeen:

 

Deze Leisteen uit Brazilie met zijn kenmerkende ‘vlam werking’ is een uiterst populaire binnen- en buitenvloer door zijn enorme slijtvastheid en het feit dat de tegels buiten hun kleur behouden. Hierdoor is het mogelijk om deze vloer van binnen naar buiten ‘door te laten lopen’

Buiten worden uiteraard dikkere tegels gebruikt.

 

Land van herkomst: Brazillië. 

Soort natuursteen: Leisteen

Handelsnamen: Mustang, Black Slate, Brasil Black

Maatvastheid: Door de machinale verwerking van deze steen is hij redelijk maatvast (let op; het is en blijft natuursteen).

banheiro-com-piso-revestimento-e-bancada-em-ardosia

Afwerkingen.

Mustang Leisteen wordt standaard strak gezaagd. De oppervlakte is mooi breukruw doordat deze tegels gekloofd worden.
Het gelijk maken van dikte gebeurt aan de achterzijde van de tegel. De oppervlakte wordt niet bewerkt zodat deze tegel door en door dezelfde kleur is en blijft.
Dit houdt in dat evt. krassen eenvoudig weg te dweilen zijn.

 

Black Edition

De Black edition (Black Berry, Black Hero) word uitgeselecteerd op z’n donkere antraciete uitstraling. De tegel is het zelfde gesteente alleen is hij donkerder dan de gewone Mustang Leisteen.

 

 

Verwerking.

Lijmadvies: Deze tegel moet in een sneldrogende lijm gelegd worden (Ardaflex Rapid) Dit is om 'schotelen' te voorkomen.

De beste techniek is om dubbelzijdig te verlijmen. (Zowel vloer als tegel).

Lijmverbruik: Ca. 5-6kg per m2 (afhankelijk van de gelijkheid van de ondervloer).

Vloerverwarming: Deze tegels zijn geschikt voor vloerverwarming.

 

Dagelijks gebruik.

Onderhoud:

Het beste voor natuursteen is regelmatig dweilen met zeep. Dit kan een speciale dweilzeep zijn maar ook groene zeep is prima. Neem dan wel de uitvoering met Glycerine. Dat is een vast bestandsdeel in de zeep waarmee u een beschermlaag opbouwt. Als de vloer er dof van wordt, moet u de dosering zeep verlagen of iets minder vaak gaan dweilen. U gebruikt pas zeep of impregnatie 4-6 weken na het leggen. Tot die tijd alleen dweilen met schoon water. De lijm en de voeg moet namelijk eerst uitharden.

 

Impregneren:

U kunt deze vloer transparant impregneren. Dat is een goede hechtlaag voor de zeep waar u straks mee gaat dweilen. Zo bouwt u een goede beschermlaag op en zal de vloer steeds fraaier worden. Transparante impregnatie leveren wij van het merk Finsan.

U kunt ook kleurverdiepend impregneren. Hierdoor wordt de vloer net zo donker als wanneer u deze natmaakt. Hij blijft echter mooi mat van kleur.

Kleurverdiepende impregnatie is een permanente keuze. Wij leveren kleurverdieper van o.a. Prostone. Let op! Bij het gebruik van kleurverdieper wordt de tegel wel krasgevoeliger.

 

Voor meer informatie: Zie sheet ‘Onderhoud en impregneren van natuursteen