opc_loader

Wensenlijst

Marmer

 

 

Algemeen:

 

Vanuit oudsher word marmer al gebruikt in de bouwkunde, beeldhouwerij en eventuele interieurdecoraties. Deze soort onderscheid zich door de unieke kristalachtige structuur.

Marmer is ontstaan door een omvorming (metamorfose) van bepaalde kalkstenen die onder zeer hoge druk en tempraturen zijn samen geperst, de eventuele fossiele resten die erin zitten zijn hierdoor niet meer te herkennen.

 

 

Land van herkomst: Turkije / Italië / Portugal / Griekenland / Spanje

Soort natuursteen: Marmer / Kalksteen

Handelsnamen: Bekende namen; Nero Marquina, Avyon, Lykia, Burdur, Toros, Perlato Olympo, Crema Nuova, Emprador Brown, Prelato Breccia, Kutayah Black, Teos Green en nog vele andere!

Maatvastheid: Door de machinale verwerking van deze steen is hij redelijk maatvast (let op; het is en blijft natuursteen, dus een kleine nuance kan altijd aanwezig zijn.).

 wit_zwart-marmer

Afwerkingen.

Geborsteld: Het oppervlakte word met diamantborstels bewerkt zodat de zaagsporen verdwijnen, waardoor hij een robuustere uitstraling krijgt.

Anticato: Door de tegels Anticato te trommelen zorgt dit voor de meest natuurlijk versleten oppervlak zonder dat het ten kosten gaat van de kleur.

 

Vanwege deze mooie kleurstelling door het trommelen past deze heel mooi met eventuele landelijke of moderne interieurdecoraties.

 

 

Verwerking.

Lijmadvies: Deze tegel kan verlijmd worden met een dunbedlijm, deze moet met een witte lijm worden verlijmd.

De beste techniek is om dubbelzijdig te verlijmen. (Zowel vloer als achterzijde tegel)

Lijmverbruik: Ca. 5-6kg per m2 (afhankelijk van de gelijkheid van de ondervloer).

Vloerverwarming: Deze tegels zijn geschikt voor vloerverwarming.

 

Dagelijks gebruik.

Onderhoud:

Het beste voor natuursteen is regelmatig dweilen met zeep. Dit kan een speciale dweilzeep zijn maar ook groene zeep is prima. Neem dan wel de uitvoering met Glycerine. Dat is een vast bestandsdeel in de zeep waarmee u een beschermlaag opbouwt. Als de vloer er dof van wordt, moet u de dosering zeep verlagen of iets minder vaak gaan dweilen. U gebruikt pas zeep of impregnatie 4-6 weken na het leggen. Tot die tijd alleen dweilen met schoon water. De lijm en de voeg moet namelijk eerst uitharden.

 

Impregneren:

U kunt deze vloer transparant impregneren. Dat is een goede hechtlaag voor de zeep waar u straks mee gaat dweilen. Zo bouwt u een goede beschermlaag op en zal de vloer steeds fraaier worden. Transparante impregnatie leveren wij van het merk Finsan.

U kunt ook kleurverdiepend impregneren. Hierdoor wordt de vloer net zo donker als wanneer u deze natmaakt. Hij blijft echter mooi mat van kleur.

Kleurverdiepende impregnatie is een permanente keuze. Wij leveren kleurverdieper van o.a. Prostone.

 

Voor meer informatie: Zie sheet ‘Onderhoud en impregneren van natuursteen